Formule 1

Christian Horner velt zijn oordeel over de laatste prestaties van Sergio Pérez

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 november 2023 08:03

Christian Horner vindt dat Sergio Pérez afgelopen weekend 'briljant goed' heeft gereden in Brazilië, nadat hij zondag net naast het podium greep.

F1


Hij kwalificeerde zich als negende nadat een late gele vlag een tweede run op vrijdag onmogelijk maakte, voordat hij de derde plaats in de Sprint pakte en zich zondag een weg door het veld baande.

Zijn gevecht met Fernando Alonso in de slotfase was het hoogtepunt van de Grand Prix van Sao Paulo, maar Alonso's sluwe verdediging gevolgd door een herkansing van de Red Bull-coureur in de laatste ronde zorgde ervoor dat hij hem met slechts 0,053 seconden van de streep hield.

Pérez zag zijn voorsprong op Lewis Hamilton voor de tweede plaats in het wereldkampioenschap in de loop van het weekend groeien dankzij zijn prestaties, terwijl Horner zijn zinnen had gezet op een een-tweetje voor Red Bull in het rijdersklassement - wat een primeur zou zijn voor het team.

Hij prees de Mexicaan voor de manier waarop hij tegen Alonso racete en beide coureurs spraken ook vol lof over elkaar voor de manier waarop ze in de slotfase met elkaar in de clinch gingen.

Maar gezien het tempo dat hij door het veld moest halen, was Horner tevreden met wat hij in het weekend van zijn coureur zag. "Checo reed briljant", vertelde Horner aan verslaggevers na de geblokte vlag op Interlagos.

"Hij had een ‘wobble’ in bocht 2 waardoor Fernando, die erg snel was op de rechte stukken, hem kon pakken. Hij deed zijn best om hem te houden, maar dat Checo Lewis dit weekend met 12 punten versloeg, was een heel sterk weekend voor hem."

"Een derde plaats van zaterdag, een vierde plaats in de GP vanaf de negende startplaats met de gele vlag die we in de kwalificatie kregen, dat waren heel goede punten voor hem." (WK-stand in de Formule 1)

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS