Formule 1

Fernando Alonso blikt terug op kwalificatie Hongaarse Grand Prix 2007: “Mijn kant van het verhaal is nooit verteld”

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 augustus 2023 11:06

2007, het jaar van Kimi Raikkonen’s kampioenschap, het debuut van Sebastian Vettel, de mega-klapper van Robert Kubica, Markus Winkelhock en de strijd tussen Fernando Alonso en Lewis Hamilton. De strijd tussen de twee McLaren-teamgenoten bereikte tijdens de kwalificatie voor de Hongaarse Grand Prix een absoluut hoogtepunt. Zestien jaar na dato doet Alonso zijn verhaal over die bewuste zaterdagmiddag op de Hungaroring.

Fernando Alonso Lewis Hamilton


De kwalificatie voor de Hongaarse Grand Prix van 2007 is een kwalifcatiesessie die weinig mensen zijn vergeten. Fernando Alonso blijft tergend lang staan in de pits en houdt Lewis Hamilton daarmee tegen, die achter hem staat de wachten op eveneens een nieuwe set banden. De tijd tikt door, maar Alonso verschuift geen centimeter. Met net genoeg tijd om een outlap te doen rijdt Alonso weg, Hamilton heeft geen tijd meer en is gezien. Een furieuze Ron Dennis loopt naar de fysiotherapeut van Alonso, maar het kwaad is al geschied. McLaren dient een protest tegen hun eigen coureur in en Alonso krijgt vijf plekken gridstraf voor de race op zondag.

In gesprek met de BBC liet Alonso het volgende over het incident kwijt: "Niemand heeft ooit mijn kant van het verhaal gehoord, niemand heeft de waarheid en de feiten ooit verteld", begint Alonso. "Ik heb niemand bewust opgehouden destijds. Het team gaf mij gewoon oude banden. Dan is er verder nog een audiotransscriptie", waar hij verder niet op in gaat.

"De beslissing van de stewards is gegeven op basis van een niet-bestaand artikel. Ze hebben me een straf van vijf plaatsen gegeven, maar zonder daar een strafbaar feit aan te hangen. Daarnaast was het mijn eigen team dat protest aantekende, de eerste keer in de historie van de sport. Als je al deze omstandigheden op een ritje zet en je weet de feiten niet, tja. Dan is het natuurlijk moeilijk om dit misverstand op te helderen."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS