Formule 1

Fernando Alonso trapt Otmar Szafnauer de grond in: “Hij zou niet meer moeten praten”

Uitgegeven door Frank Korsel • 2 augustus 2023 19:00

Fernando Alonso maakte vorig jaar de beslissing om het team van Alpine in te ruilen voor het Britse Aston Martin. Daarop terugkijkend een keuze die goed uit heeft gepakt voor de inmiddels 42-jarige Spanjaard. Nu onthult de tweevoudig wereldkampioen dat de voornaamste reden om Alpine de rug toe te keren het gebrek aan respect van Otmar Szafnauer was.

Fernando Alonso Otmar Szafnauer

Alonso keerde begin 2021 terug bij het team en was van plan om ook na 2022 nog bij het team te blijven, maar omdat hij steeds een eenjarig-contract kreeg aangeboden, besloot hij om weg te gaan. Alonso drong er meerdere keren op aan om hem een contract voor twee seizoenen te geven, maar dit werd telkens van tafel geveegd.

Afgelopen weekend kwam Alpine weer vol op in het nieuws. Zo moesten teambaas Otmar Szafnauer en technische kopstukken Alan Permane en Pat Fry het team verlaten. Szafnauer blies hoog van de toren en stelde dat hij snel weer een plekje zou vinden in de Formule 1.

Alonso stelt dat de Roemeen zich even gedeisd moet houden en gaat hij bij de BBC verder over de relatie tussen hem en Szafnauer: "Ik denk niet dat ik me niet gerespecteerd voelde", begint Alonso. "Het is de manier waarop ze dingen doen. Of de manier waarop Otmar dingen doet. Want na dit jaar zou hij stil moeten zijn. Hij zou helemaal niet moeten praten. Na de resultaten van Aston Martin en de resultaten die hij behaalt, praat hij nog steeds en is hij nog steeds trots op de beslissing, wat ongelooflijk en verbazingwekkend is", sluit Alonso af.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS