Formule 1

Fernando Alonso prijst Max Verstappen: “Hij is gewoon normaal”

Uitgegeven door Frank Korsel • 2 augustus 2023 10:01

Fernando Alonso is veruit de oudste coureur op de Formule 1-grid. Hij vierde afgelopen weekend zelfs zijn 42e verjaardag. Toch houdt zijn leeftijd hem niet tegen om de Formule 1-podia’s te bestijgen en rond te rijden als een jonge hond. In de Chequered Flag-podcast van de BBC vertelt Alonso over zijn respect voor Max Verstappen.

Fernando Alonso Max Verstappen

“Ik vind Max wel een gave kerel”, bijt Alonso het spits af. “Het is een jongen die donderdag in zijn teamkit naar het circuit komt, zondag het circuit weer verlaat, terug gaat naar huis en in zijn sim racet in zijn simulator. Of samen met zijn vader gaat rijden in GT3-wagens om te genieten van de autosport”, gaat de 32-voudig Grand Prix-winnaar verder.

"Hij komt ook uit Nederland, een land met niet veel F1-achtergrond. Hij is nog steeds een heel normaal persoon die van autosport houdt en hij is echt heel snel. Ik denk dat zijn houding en gedrag hier op het circuit heel normaal is en ik hou van dit soort dingen", gaat Alonso verder.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS