Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 2

Formule 2: Sterk racetempo van DAMS Lucas Oil niet beloond in Melbourne

Uitgegeven door HJ van Keulen • 25 maart 2024 13:00

DAMS Lucas Oil liet in beide races een positieve snelheid zien in de beide Formule 2-races in Australië. Helaas zorgde een frustrerende kwalificatie ervoor dat Jak Crawford of Juan Manuel Correa geen punten konden scoren.

DAMS Lucas Oil niet beloond in Melbourne

Beide coureurs hadden problemen tijdens de 30 minuten durende sessie, waardoor ze achteraan in het veld zouden starten voor de twee evenementen. Tijdens de Sprint van zaterdag bleef het duo uit de problemen in een dramatische race door het veld, met Crawford één plaats buiten de punten op de negende plaats, net voor Correa op de elfde.

Het team koos ervoor om beide coureurs op de alternatieve strategie te zetten voor de Feature Race, waarbij ze startten op de medium banden met gele kappen en lang doorreden in het 33 ronden tellende evenement. Het tweetal toonde opnieuw een geweldige snelheid, maar een helaas getimede Safety Car zorgde ervoor dat het grootste deel van het veld kon inhalen, nadat ze hun verplichte pitstop al hadden gemaakt.

In de hoop op een late interventie van de Safety Car om het tijdverlies in de pitstraat tot een minimum te beperken, bleven de Amerikaanse coureurs zo lang mogelijk op de baan om uiteindelijk in de laatste ronden te pitten. Crawford eindigde opnieuw één plaats buiten de puntenpositie als 11e, terwijl Correa als 15e over de finish kwam.

DAMS Lucas Oil niet beloond in Melbourne

#7 Jak Crawford: "We hadden dit weekend veel snelheid, maar de kwalificatie was frustrerend. Ik probeerde te hard om de perfecte ronde te rijden en maakte fouten tijdens de sessie. Ons racetempo was echt goed, we kwamen door het veld in de Sprint Race en eindigden heel dicht bij de punten, wat ons veel moed gaf voor de Feature. We hadden vandaag pech met de timing van de Safety Car en eindigden opnieuw één positie buiten de punten. Het is jammer om Melbourne met lege handen te verlaten, maar er zijn verschillende positieve punten die we mee kunnen nemen naar de rest van het seizoen."

Resultaten
Kwalificatie: 21e
Sprintrace: 9e
Feature Race: 11e

#8 Juan Manuel Correa: "Dit weekend is gebleken hoe belangrijk kwalificatie is. Ik had een technisch probleem in de vrije training, wat niet de schuld was van het team, en daarna kregen we het niet voor elkaar in de kwalificatie. Tijdens beide races voelde de auto heel goed aan en was ik op mijn gemak op de baan, maar we hadden de pech dat we geen punten scoorden. De strategie viel vandaag niet helemaal voor ons, wat frustrerend was omdat we zeker de potentie hadden om in de top-10 te eindigen."

Resultaten
Kwalificatie: 20e
Sprintrace: 11e
Feature Race: 15e

DAMS Lucas Oil niet beloond in Melbourne

Charles Pic, Teameigenaar, zegt: "We hadden een moeilijke start van het weekend in de vrije training en de kwalificatie was echt frustrerend. Jak worstelde met de afstelling en maakte een paar fouten, en JM had problemen met de grip en de bandentemperatuur. In de Sprint Race herstelden beide coureurs zich goed en reden ze door het veld. En vandaag lieten we opnieuw een hoge snelheid zien. We kozen voor de alternatieve strategie en maakten snel plaatsen goed toen de banden van anderen leeg raakten. We zaten in een goede positie nadat de supersoft-lopers waren gestopt, maar helaas kwam een paar ronden later de Safety Car naar buiten, waardoor het hele peloton op achterstand kwam te staan. De auto was sterk, JM toonde veel snelheid tot zijn banden begonnen te slijten en Jak had ook een goede consistentie. We hoopten op nog een Safety Car, maar die kwam niet en dus gingen we laat pitten. Jak had de pech dat hij in beide races maar één positie miste en JM had ook een heel sterk weekend, wat bewijst hoe belangrijk de kwalificatie is.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS