Formule 1

Frederic Vasseur geeft tekst en uitleg over de kleurstelling van de nieuwe rode Ferrari in iconisch blauw jasje

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 mei 2024 17:46

De scharlaken rode Ferrari ziet dit weekend blauw, althans deels. Samen met nieuwe titelpartner HP vertelt Ferrari een verhaal met hun nieuwe one-off livery. Na vijftig jaar afwezigheid kleurt er dus weer een Ferrari blauw. Teambaas Frederic Vasseur legt de keuze voor deze bijzondere en unieke kleurstelling uit.

Ferrari Frederic Vasseur

Het lichtblauw van Azzurro La Plata was de officiële racekleur van Argentinië in de jaren vijftig, vergelijkbaar met de kleur die de Italiaan Alberto Ascari de voorkeur gaf en regelmatig gebruikte in zijn meest succesvolle jaren op het circuit. De tweevoudig wereldkampioen zou als geluksbrenger altijd een shirt en helm in deze kleur dragen. In 1952 reed Ascari de Indianapolis 500 Miles in een Ferrari 375 Special, speciaal gebouwd voor de race, met een blauw neusgedeelte. In de jaren zestig droegen Surtees, Lorenzo Bandini, Ludovico Scarfiotti en Chris Amon allemaal blauwe pakken, net als Niki Lauda in zijn eerste jaar bij de Scuderia. De monteurs en het fabriekspersoneel hadden ook blauwe overalls, in overeenstemming met het stereotype van de ‘blauwe boorden’, in tegenstelling tot het ‘witte boorden’ kantoorpersoneel en management.

Vasseur legt de keuze voor deze kleurstelling uit: “De komende Grand Prix van Miami zal er een zijn om nooit te vergeten in de geschiedenis van ons team, omdat we in Florida ons erfgoed zullen vieren door middel van een unieke kleurstelling, waarbij we twee kleuren herontdekken die deel uitmaken van onze geschiedenis. Het zal ook een heel bijzondere race worden, omdat we blij zijn de komst van onze nieuwe titelpartner HP te verwelkomen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS