Formule 1

Frederik Vesti wint spannende F2 sprintrace Silverstone, Verschoor P18 +UITSLAG

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 juli 2023 13:04

SILVERSTONE - Prema-coureur Frederik Vesti heeft de Formule 2 sprintrace op het Engelse circuit van Silverstone op zijn naam geschreven. Onder natte omstandigheden bepaalde de Deense coureur het tempo en hield hij stand tegen de concurrentie. Vesti hield ART-coureur Theo Pourchaire en Jack Doohan op ruime achterstand. Richard Verschoor kwam niet verder dan de achttiende positie.


Formule 2

Echt nat, dat is het aan de start van de sprintrace van de Formule 2. Tijdens de derde vrije training van de Formule 1 had het al flink doorgeregend en dat merken de F2-coureurs goed. In de formatie ronde stopt het met regenen, maar dat betekent niet dat de coureurs op een droge baan reden. Honderden liters water werden en door de F2-bolides omhoog gegooid. Richard Verschoor kwam in de tweede formatieronde naar binnen om zijn oude set regenbanden te verwisselen voor een nieuwe set.

Na drie ronden achter de Safety Car wordt het tempo overgelaten aan raceleider Frederik Vesti die bij de start van de race zijn leiding in handen houdt. Ayumu Iwasa verliest snelheid en kan een spinnende Brad Benavides maar net ontwijken. De omstandigheden ontzettend nat, maar dat weerhoudt Olie Bearman er niet van om Enzo Fittipaldi in Becketts in te halen. Net daarna wordt er een beroep gedaan op de Safety Car door het stilvallen van Benavides.

Aan het einde van de derde ronde wordt de wedstrijd hervat. Opnieuw besluit Vesti om vroeg op het gas te gaan en behoudt hij opnieuw riant de leiding. Bearman laat na zijn inhaalactie op Fittipaldi zien dat hij vertrouwen heeft in zijn remmen. Hij duikt direct aan de binnenkant van Theo Pourchaire en haalt hem in. Niet veel later baant hij zich ook een weg lang Isack Hadjer in Stowe. Prema heeft hiermee een 1-2 in handen.

De snelheid bij Bearman zit er goed in, maar een spin in het achterste gedeelte van het circuit kan niet voorkomen dat hij de tweede positie weer over moet geven aan Hadjar. Niet veel later wordt Bearman ook weer ingehaald door Theo Pourchaire. Hadjar is op zijn beurt ook flink aan het pushen om zijn teamgenoot Hadjar te verschalken.

In de twaalfde ronde heeft Vesti al een voorsprong van acht seconden opgebouwd. Dit komt niet alleen door zijn snelheid, maar ook door het hevige gevecht tussen Theo Pourchaire en Isack Hadjar. Uiteindelijk neemt Pourchaire de tweede positie van zijn landgenoot over. Richard Verschoor kent geen gemakkelijke middag in zijn Van Amersfoort Racing-bolide. De Nederlander, die vorige week nog de hoofdrace in Spielberg op zijn naam schreef, komt niet verder dan de zeventiende stek.

Met nog vier ronden te gaan heeft Bearman weer leven in zijn banden gevonden en haalt hij Hadjar weer in. Dit doet hij in Copse Corner. In Stowe lijkt ook Jack Doohan voorbij te komen aan Hadjar, maar de Fransman weet de Australiër van zich af te houden. In Brooklands baant Doohan zich dan eindelijk een weg lang Hadjar.

Jack Doohan zet zijn tanden in het stuur, ruikt bloed en heeft het gemunt op Olie Bearman. Maar de Engelsman laat zich niet makkelijk inhalen. De twee vechten hard en in Vale moet Bearman het onderspit delven. Hij blokkeert, schiet rechtdoor en valt terug naar de zesde positie.

Frederik Vesti wint de race met vijftien seconden voorsprong en houdt Pourchaire en Doohan op ruime afstand. Richard Verschoor kent een lastige race en eindigt op de achttiende positie. Bekijk hieronder de volledige uitslag van de Formule 2 sprintrace.

F2 sprintrace result

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS