Formule 1

GERUCHT - Was het stilte voor de storm? Wordt de zaak rondom Christian Horner heropend?

Uitgegeven door Peter Vader • 17 april 2024 10:00

Het is op dit moment wat stil rondom Horner-gate, maar dat lijkt schone schijn te zijn. Na het onderzoek en de bijbehorende uitslag ontstond er een discussie over de betreffende advocaat, waarbij openlijk de vraag werd gesteld of het onderzoek wel zo onpartijdig was gedaan door de advocaat, die verantwoordelijk was voor het ophelderen van het schandaal. Die discussie verstomde niet, werd nog verhevigd door wat berichten over de trieste gemoedstoestand van de betreffende dame, mede veroorzaakt door het feit dat ze niets in het openbaar over de zaak kon en mocht zeggen. Ze werd bovendien geschorst na de uitslag van het onderzoek op 28 februari. Volgens rondzingende geruchten wil ze nu gerechtigheid krijgen voor haar zaak.

Christian Horner F1 Red Bull

Volgens dezelfde geruchten zou de advocaat die Christian Horner op 8 februari ondervroeg niemand minder dan de advocaat van de familie Yoovidhya zijn. Deze familie is voor 51 procent eigenaar van Red Bull. Dit heeft voor veel verontwaardiging gezorgd, waardoor Red Bull nu een nieuwe advocaat zou hebben ingeschakeld. Hij zal opnieuw het onderzoek uitvoeren en een interview afnemen met de Red Bull-teambaas en zijn persoonlijke assistent. De bron van dit bericht is The Sun, dat via een woordvoerder ook nog meldde: "Niemand wil dat deze situatie langer voortsleept dan nodig is. Red Bull heeft duidelijk gemaakt dat het, zodra het hoger beroep is afgerond, bereid is volledig transparant te zijn. Ze willen niets doen dat het proces in gevaar brengt, maar zodra het klaar is, trekken ze de handschoenen uit.” Parallel loopt er nog dat de op non-actief gezette medewerkster een klacht tegen Christian Horner heeft ingediend bij de FIA. Het zal interessant zijn te zien hoe de FIA daar nu mee omgaat…



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS