Formule 1

Gabriel Bortoleto wint F3-kampioenschap in stijl: "Ik weet niet wat ik moet zeggen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 september 2023 18:44

Gabriel Bortoleto heeft na de kwalificatie voor de Formule 3-race in Monza het kampioenschap binnen gehengeld. De Braziliaanse Trident-coureur kan met nog twee races niet meer worden ingehaald door zijn tegenstanders.

Gabriel Bortoleto F3

Tegenstander Paul Aron of Pepe Marti moesten allebei de twee punten voor pole position scoren om nog kans te maken op het kampioenschap. Toen Bortoleto’s teamgenoot Oliver Goethe de pole positie pakte, wist de Braziliaan dat hij kampioen was.

De Trident-coureur was uitzinnig na het winnen van het kampioenschap: “Eindelijk kunnen we zeggen dat we de FIA Formule 3-kampioen van 2023 zijn in mijn rookieseizoen. Het is heel speciaal voor mij, omdat iedereen van mijn familie hier is en het is een eer voor mij om tot kampioen te worden gekroond in Monza. Ik ben heel erg blij en ik weet niet meer wat ik moet zeggen. Bedankt allemaal om mij dit seizoen te steunen, ook dank aan iedereen uit Brazilië. Wij blijven aandringen!”

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS