Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

GetSpeed onthult zijn rode Silver Cup-crew voor de aanval op GT Europe Endurance Cup met Mercedes-AMG

Uitgegeven door Peter Vader • 1 maart 2024 05:40

GetSpeed heeft zijn tweede line-up voor de Fanatec GT Europe Endurance Cup 2024 bekendgemaakt. Anthony Bartone, James Kell en Yannick Mettler zullen de #3 Mercedes-AMG van het Duitse team in de Silver-klasse delen. Dit is de tweede ploeg die wordt bevestigd door het team dat huist op de N�rburgring, na het nieuws van woensdag over een Gold Cup-inschrijving voor Al Faisal Al Zubair, Dominik Baumann en Mika�l Grenier. Vrijdag wordt nog een Pro-crew aangekondigd.

Fanatec GT Europe Endurance Cup 2024 GetSpeed Mercedes-AMG GT3 foto 1

Anthony Bartone is nieuw in de serie en relatief nieuw in de GT-competitie. Als zoon van dragracelegende Tony Bartone reed hij in 2022 een seizoen met een GT4 voordat hij afgelopen seizoen overstapte naar Fanatec GT America. De 23-jarige coureur scoorde een doorbraak met zijn Pro-Am-podium op Road America en zal nu aan een Europese seizoen beginnen met GetSpeed.

James Kell maakte vorig seizoen zijn Fanatec GT Europe-debuut toen hij in een BMW reed voor Walkenhorst Motorsport. Daarvoor nam hij drie seizoenen deel aan het British GT Championship. Kell's ervaring met de Mercedes-AMG is beperkt tot het GT4-model, hoewel hij wel een aanzienlijk aantal GT3-kilometers heeft afgelegd met zowel BMW als McLaren.

De Zwitserse coureur Yannick Mettler maakt de line-up compleet en voegt een flinke dosis ervaring toe. De 34-jarige heeft regelmatig achter het stuur van diverse Mercedessen-AMG GT3 gezeten, waaronder stints in het Fanatec GT Europe, en vertegenwoordigde hij zijn thuisland tijdens de FIA Motorsport Games van 2022.

GetSpeed neemt zijn drietal auto's mee naar de Fanatec GT Europe Prologue, die volgende week verreden wordt op Circuit Paul Ricard (5/6 maart). Het Endurance Cup-seizoen van 2024 begint met een drie uur durende wedstrijd op dezelfde locatie op 5 en 7 april.

Fanatec GT Europe Endurance Cup 2024 GetSpeed Mercedes-AMG GT3 foto 2

Fanatec GT Europe Endurance Cup 2024 GetSpeed Mercedes-AMG GT3 foto 3

Fanatec GT Europe Endurance Cup 2024 GetSpeed Mercedes-AMG GT3 foto 4



Fanatec GT European Championship kalender 2024

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS