Formule 1

Haas-reservecoureur Pietro Fittipaldi keert terug naar Amerika: Fulltime IndyCar-zitje bij Rahal Letterman Lanigan Racing

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 oktober 2023 14:44

Pietro Fittipaldi rijdt volgend seizoen in de IndyCar voor het team van Rahal Letterman Lanigan Racing. De Braziliaanse Haas test- en reservecoureur reed in 2018 en 2021 al enkele races bij Dale Coyne, maar krijgt nu dus een fulltime-zitje in zijn geboorteland. Of hij volgend jaar ook voor Haas actief is, dat is nog niet bekend.

Pietro Fittipaldi

Op sociale media liet hij weten: “Ik ben enorm trots en vereerd om voor RLL te racen. Dank u, meneer Rahal, meneer Lanigan en meneer Letterman, voor uw vertrouwen in mij. Ik wil iedereen bedanken die mij tijdens deze reis heeft gesteund.”

Fittipaldi, de kleinzoon van de INDYCAR SERIES-kampioen uit 1989 en tweevoudig Indianapolis 500-winnaar Emerson Fittipaldi, werd aangekondigd als coureur voor Rahal Letterman Lanigan Racing in het nieuwe IndyCar-seizoen. De 27-jarige Braziliaans-Amerikaanse coureur heeft negen INDYCAR- starts achter de rug, reed zes races met Dale Coyne Racing in 2018 en keerde in 2021 terug naar het team voor drie races op ovals.

Fittipaldi is sinds 2019 test- en reservecoureur van Haas F1 en maakte in 2020 zijn Formule 1-debuut als vervanger van de geblesseerde Romain Grosjean. Hij reed dit seizoen in het World Endurance Championship, waar hij en zijn Jota-teamgenoten de LMP2-overwinning behaalden tijdens de Six Hours of Monza, en in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship met Rick Ware Racing.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS