Formule 1

Harde kritiek Jacques Villeneuve 'motiveerde Ricciardo', stelt Christian Horner

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 oktober 2024 10:43

Christian Horner onthulde dat Jacques Villeneuves harde kritiek Daniel Ricciardo motiveerde tot zijn beste prestatie van het seizoen in Canada. De Red Bull-teambaas grapte zelfs dat Ricciardo Villeneuve voor elke race zou moeten bellen.

Jacques Villeuve, oud-F1-wereldkampioen en eeuwige F1-criticus.

Villeneuve, gastanalist bij Sky tijdens de Grand Prix van Canada, had zich afgevraagd waarom Ricciardo nog in de Formule 1 reed. Ricciardo reageerde fel: "Ik hoorde dat hij shit aan het praten was. Maar dat doet hij altijd."

Horner vertelde in de F1 Nation podcast: "Het was eigenlijk die goeie ouwe Jacques Villeneuve die hem flink opwond. En het spoorde hem zeker aan. De manier waarop hij die auto dat weekend bestuurde; hij pakte hem bij de kladden en zette een zeer sterk raceweekend neer."

Sky F1-verslaggever Rachel Brookes merkte op: "Christian zei dat het Ricciardo aanspoorde om de wielen van die auto te rijden dat weekend en een fantastische prestatie neer te zetten. Het voelde alsof als je hem pusht, de prestatie er is, maar daarna zakte het weer in."

"Dus ik zei, bel Jacques voor elke Grand Prix voor de rest van het jaar, want wat hij ook zei, het werkte zeker", concludeerde Christian Horner met een lach.

Hilarisch! Sloopbedrijf van Daniel Ricciardo :



Daniel Ricciardo in Nederland:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS