Formule 1

Helmut Marko blij met gefocuste Perez: “Checo gaat niet langer rijden met het idee om Max Verstappen te verslaan”

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 april 2024 15:01

Sergio Perez is uitermate sterk begonnen aan het nieuwe Formule 1-seizoen. De teamgenoot van Max Verstappen staat na vijf races op de tweede positie in het kampioenschap. Opnieuw vormt hij geen bedreiging voor zijn Nederlandse teamgenoot. Toch is teamadviseur Helmut Marko buitengewoon tevreden over de prestaties van Perez. Dit komt volgens de tachtigjarige Oostenrijker omdat Perez zich geen waanbeelden meer maakt door Verstappen te willen verslaan.

Helmut Marko Sergio Perez

Dit is een bepalende periode in de loopbaan van Perez. Zijn Red Bull-contract loopt aan het einde van dit seizoen af. De zesvoudig Grand Prix-winnaar moet dit jaar presteren om een contract voor de komende jaren veilig te stellen. Toch is hij aardig bezig dit seizoen, met drie tweede plaatsen en één P3.

Bij Red Bull is, althans officieel, nog geen besluit genomen, maar Helmut Marko is tot nu toe tevreden over Perez’ prestaties: "Ik ben er blij mee dat Sergio Perez in het eerste deel van het seizoen sterkere prestaties laat zien dan een jaar geleden", vertelt hij in gesprek met Speedweek. "Checo gaat de races niet langer in met het idee dat hij Max moet verslaan. Dat zorgde er in 2023 nog voor dat hij wanhopig zijn eigen richting insloeg als zijn snelheid tegenviel. Hij probeerde dichter bij Max te komen door een andere afstelling te kiezen. Dat heeft hij opgegeven."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS