Formule 1

Het einde van Red Bull? Nederlandse kenner waarschuwt voor mogelijke exit

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 oktober 2024 17:02

Red Bull verliest belangrijke medewerkers aan rivaliserende teams. Dit kan volgebs Jeroen Bleekemolen grote gevolgen hebben voor het Formule 1-team.

Max Verstappen en Helmut Marko ogen zorgelijk.


Adrian Newey, Jonathan Wheatley en Will Courtenay vertrekken naar andere teams. Helmut Marko noemt dit 'het gebruikelijke spel in de Formule 1'. Hij zegt: "Dat doet pijn, maar als ze vertrekken om financiële of carrièreredenen, omdat je alle aanbiedingen niet kunt bijhouden, dan is dat nou eenmaal zo."

Bleekemolen waarschuwt echter voor een mogelijk domino-effect. "Misschien wordt het uiteindelijk het einde van Red Bull in de Formule 1", stelt hij in de Formula 1 Paddock Talk-podcast. "Als alles uit elkaar valt en Verstappen vertrekt, dan wordt het procentueel veel slechter."

Max Verstappen zou volgens Bleekemolen kunnen vertrekken als Red Bull geen winnende auto meer kan leveren. "Als het niet werkt - en hij gaat niet achteraan rijden - dan kan ik me dat gewoon voorstellen, ja. Hij heeft er dan geen zin meer in."

"Als ze dan in het middenveld rijden met de vier auto's die ze hebben en de andere tak zich meer op een andere sport wil richten, dan zouden ze zo maar uit de Formule 1 kunnen stappen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS