Formule 1

Interne herstructurering bij Red Bull Racing; rechterhand Max Verstappen maakt promotie

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 september 2024 20:00

Gianpiero Lambiase is al jarenlang de steun en toeverlaat van Max Verstappen bij het team van Red Bull Racing als zijn race-engineer. De Britse ingenieur begeleidt de drievoudig wereldkampioen tijdens alle sessies. Lambiase doet dit niet onverdienstelijk, zodoende maakt hij met ingang van 2025 een mooie promotie bij de Oostenrijkse renstal en wordt hij ´Head of Racing´. Tegelijkertijd blijft hij ook werkzaam als rechterhand van Verstappen.



Gezien het vertrek van Jonathan Wheatley bij Red Bull, de voormalig sportief directeur wordt volgend jaar teambaas bij het Formule 1-team van Audi, moesten de Oostenrijkers op zoek naar een oplossing om de vrijgekomen positie op te vullen. Dat is hen onlangs gelukt, maar de vervanging wordt niet één-op-één gedaan.

Ter vervanging van Wheatley heeft Red Bull legio nieuwe functies in het leven geroepen. Steve Knowles, voorheen topstrateeg binnen de gelederen bij Red Bull, wordt ´Head of Sporting Regulations. Richard Wolverson zal benoemd worden tot Head of Team Operations, Gerrard O´Reilly komt aan het hoofd van de logistiek te staan en voormalig hoofdmonteur, Phil Turner, is in het nieuwe jaar verantwoordelijk voor de gang van zaken in de Red Bull-fabriek.

De meeste van de bovengenoemde mannen zullen binnen hun functie verslag uitbrengen richting Lambiase, die dus een meer leidinggevende rol krijgt toegewezen. Ondertussen verandert er niks aan de werkrelatie tussen Verstappen en Lambiase. De Nederlander zei onlangs het volgende over de promotie van zijn race-engineer: “Hij deed altijd al meer dan alleen race-engineer zijn, hier is goed over nagedacht.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS