Formule 1

Jack Doohan rijdt eerste vrije training Grand Prix Engeland

Uitgegeven door Frank Korsel • 2 juli 2024 19:30

Het team van Alpine laat hun test- en reservecoureur Jack Doohan komende vrijdag weer wat kilometers maken tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Australiër is na Oliver Bearman (Haas) en Franco Colapinto (Williams) de derde coureur die komend weekend rijdt in de eerste vrije training.

Jack Doohan F1 Alpine

Doohan is al enkele jaren betrokken bij het team van Alpine en reed in 2022 testsessies in Mexico en Abu Dhabi. Hetzelfde deed hij in 2023. Eerder dit jaar reed hij al een tweedaagse test in Zandvoort en reed hij de eerste vrije training in Canada. Aan het circuit van Silverstone koestert de zoon van Mick Doohan, vijfvoudig 500cc wegrace-kampioen, warme herinneringen. In 2022 won hij de Formule 2-sprintrace op dit circuit. Vorig jaar eindigde hij derde in de sprintrace. Doohan neemt de auto van Pierre Gasly over.



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS