Formule 1

Jackie Stewart waarschuwt Lewis Hamilton voor 'ongewone' Ferrari-overstap

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 oktober 2024 09:00

Sir Jackie Stewart heeft de overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari op veertigjarige leeftijd als ‘ongewoon’ bestempeld en stelt dat dit de ‘grootste uitdaging’ voor de zevenvoudig wereldkampioen zal zijn.

Lewis Hamilton op het podium geflankeerd door zijn toekomstige teamgenoot Charles Leclerc.


Stewart zei tegen RN365: "Ik ben enigszins verrast. Vanwege het feit dat hij veertig wordt en naar een team gaat dat pas recentelijk zeer competitief is geworden."

De drievoudig wereldkampioen waarschuwt voor de uitdagingen: "Het is moeilijker voor hem om het te doen dan als hij 25 of 30 was geweest. Maar hij heeft nog steeds de vaardigheid en het talent, dat is duidelijk."

Stewart begrijpt Hamiltons keuze wel: "Op een gegeven moment moet hij stoppen als racecoureur en hij voelt dat die tijd nog niet is aangebroken, en dat kan ik begrijpen. Dit is, denk ik, zijn grootste uitdaging."

Stewart prijst ook de aantrekkingskracht van Ferrari: "Bijna geen enkel ander merk in de Formule 1 heeft dezelfde continuïteit gehad als Ferrari. Toen ik daar kwam, was ik onder de indruk. De spirit van de plek was geweldig."

Hamilton zal in 2025 de overstap maken naar Ferrari, waar hij Charles Leclerc als teamgenoot krijgt.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS