Formule 1

Juan Manuel Correa verlaat Van Amersfoort Racing voor DAMS-zitje in 2024 F2-seizoen

Uitgegeven door Frank Korsel • 21 december 2023 18:15

Juan Manuel Correa maakt vanaf volgend seizoen de overstap naar het Formule 2-team van DAMS. De Amerikaans-Ecuadoriaanse coureur komt over van het Nederlandse Van Amersfoort Racing waar hij vorig jaar teamgenoot was van Richard Verschoor.

Juan Manuel Correa

“Ik ben blij om voor het seizoen 2024 deel uit te maken van DAMS", laat Correa weten. "Ik denk dat dit voor mij de beste plek is om door te gaan met het opnieuw opbouwen van mijn carrière en het nastreven van mijn langetermijndoelstellingen. Ik kijk ernaar uit om met het team aan de slag te gaan en te laten zien wat ik op de baan kan doen.”

Correa reed vorig jaar zijn eerste volledige seizoen na zijn crash tijdens de Belgische F2-race in 2019. Anthoine Hubert kwam om het leven, Correa moest anderhalf jaar revalideren van het ongeluk. Hij heeft enkele maanden geleden tegenover RaceXpress nog aangegeven dat hij nog steeds problemen ondervindt die hij aan het ongeluk heeft overgehouden.

Hij was vorig jaar teamgenoot van Verschoor bij VAR. Hier scoorde hij dertien punten en eindigde hij op de negentiende plek in het kampioenschap. Zijn beste resultaat kwam in de sprintrace op de Oostenrijkse Red Bull Ring. Hier kwam hij als vierde over de streep.

LEES HIER interview Juan Manuel Correa!

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS