Formule 1

Kevin Magnussen: "De auto is fenomenaal om te rijden"

Uitgegeven door Bart • 29 maart 2022 11:16

De auto van Haas is de verrassing van het seizoen tot nu toe. Kevin Magnussen eindigde ondanks forse problemen op vrijdag voor de tweede race op rij in de punten. Na de vijfde plaats in Bahrein kwam hij in Jeddah als negende over de finish. En dat na de zware crash van teamgenoot Mick Schumacher in de kwalificatie.

Kevin Magnussen


Magnussen vond dat er nog meer in had gezeten, maar de safety car na de crash van Nicholas Latifi gooide roet in het eten. "Het slechtst mogelijke dat kon gebeuren, gebeurde ook", aldus de Deen in een reactie na de race. "We kozen voor een afwijkende strategie door op de harde band te starten. Bijna het hele veld begon op mediums. Het ergste dat kon gebeuren was een safety car in rondje 16 of 17 en hij kwam precies in ronde 16. Dat ik toch nog twee punten heb behaald, is gewoon een erg goed resultaat."

De race verliep wat frustrerend, maar Magnussen is een zeer tevreden coureur. "De auto van Haas is fenomenaal, het is echt geweldig om in deze auto te rijden. In het tweede deel hadden we een beetje geluk terug, omdat ik mijn pitstop tijdens de virtual safety car kon maken. Als dat een safety car was geweest, had een heel goed resultaat binnen de mogelijkheden gelegen. Toch mogen we heel tevreden zijn, het team heeft het fantastisch gedaan. We zijn sterk terug gekomen na de moeilijk verlopen vrijdag."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS