Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

LINE UP: Imperiale Racing zet een Lamborghini in voor Gvazava en De Wilde in de Fanatec GT Europe Sprint Cup

Uitgegeven door Peter Vader • 5 maart 2024 13:00

Imperiale Racing zal dit jaar Dmitry Gvazava en Ugo de Wilde inzetten in de Fanatec GT Europe Sprint Cup. Het Italiaanse team kwam de afgelopen seizoenen af en toe in actie en zal dit jaar uitkomen met een Lamborghini Huracan het volledige kampioenschap van vijf ronden in de Bronze-klasse. Gvazava heeft al succes geboekt met Imperiale Racing en won vorig jaar het Italiaanse GT Sprint-kampioenschap in de Pro-Am-klasse. Als ervaren deelnemer heeft hij eerder gereden in de Lamborghini Super Trofeo, de Fanatec GT2 European Series Powered by Pirelli en Championnat de France FFSA GT. Hij maakte vorig seizoen zijn Fanatec GT Europe-debuut tijdens een eenmalig optreden voor Imperiale Racing in Misano.

Imperiale_Racing_Lamborghini testdag 5 maart 2024 Circuit Paul RicardDe Lamborghini Huracan GT3 Evo2 van Imperiale Racing onderweg op Circuit Paul Ricard tijdens de eerste testdag van de Fanatec GT Europe Prologue.

Dmitry Gvazava wordt vergezeld door rijzende ster Ugo de Wilde. De 21-jarige Belg is ook een voormalig Lamborghini Super Trofeo Europe-coureur en heeft geracet met LMP2- en LMP3-prototypes. Daarvoor werkte hij zich op op de eenzitter ladder en won hij races in de Franse F4 en de Formule Renault Eurocup.



“Ik wil Imperiale Racing bedanken voor het geven van deze kans”, zei Gvazava. “Het is moeilijk om de juiste woorden te vinden om uit te drukken hoeveel ik het waardeer. In 2009 begon ik dit kampioenschap te volgen en al die tijd droomde ik ervan om deel te nemen, en vandaag is die droom uitgekomen!"

De Wilde voegt hieraan toe: “Ik ben ontzettend blij om mij bij Imperiale Racing aan te sluiten voor de Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS Sprint Cup: ik kan niet wachten om het seizoen te beginnen en de Lamborghini Huracan GT3 EVO2 te ontdekken. Er is een geweldige band geweest met Imperiale Racing: dank aan mijn partners, het team en Lamborghini voor hun hulp bij het realiseren van dit project."

Beide coureurs zijn deze week op Circuit Paul Ricard voor de Fanatec GT Europe Prologue. Het Sprint Cup-seizoen gaat op 4 en 5 mei van start op Brands Hatch, hoewel de Bronze-klasse pas in de tweede ronde in Misano (17-19 mei) debuteert vanwege de beperkte pitboxruimte op het Britse circuit.



Fanatac GT Europe kalender seizoen 2024

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS