Formule 1

Laatste update over de F1-toekomst van Daniel Ricciardo nu geruchten over de terugkeer van Liam Lawson de ronde doen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 maart 2024 11:43

Daniel Ricciardo moet er hard aan trekken bij RB, maar het stoeltje van de Australiër is nog niet in gevaar. Toch moet hij oppassen. Liam Lawson wordt in die context genoemd. De overschatte Ricciardo kent een moeilijke start van het jaar.

Liam Lawson F1


Lawson werd vorig jaar vijf races ingezet als vervanger terwijl Ricciardo geblesseerd uitviel in de training van de Grand Prix van Nederland op Circuit Zandvoort en maakte indruk met volwassen races en zelfs een zwaarbevochten negende plaats in Singapore - maar moet nu in de coulissen wachten op een kans bij RB of Red Bull.

Volgens een artikel in the Herald in Nieuw-Zeeland zou die kans vrij snel kunnen komen - misschien zelfs al tijdens de Grand Prix van Miami. De krant heeft gesuggereerd dat Ricciardo een ultimatum heeft gekregen van Helmut Marko van Red Bull. Als er niet snel verbeteringen worden doorgevoerd, zou Lawson zijn auto kunnen krijgen voor de rest van het seizoen.

Lawsons eigen management heeft naar buiten gebracht dat Lawson niet door Red Bull op de hoogte is gebracht van dergelijke stappen en dat de Kiwi geen contact heeft gehad met de media of commentaar heeft gegeven op een mogelijke overstap naar RB. Als reservecoureur blijft Lawson echter hopen dat er een kans komt op een fulltime stoeltje.

Marko zei onlangs wel dat Ricciardo 'vrij snel met iets moet komen' en Lawson zelf heeft gezegd dat hij 'absoluut' klaar is om terug te keren in de Formule 1 als de kans zich voordoet. Hij vertelde Fox Sports dat hij bereid is om Ricciardo op elk moment te vervangen. "Daniel weet dat het potentieel er is, maar ik weet zeker dat er van hem verwacht wordt dat hij een tandje bijzet", zei hij.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS