Formule 1

Lando Norris ontkent 'klikken' over Max Verstappen na VSC-incident

Lando Norris ontkent dat hij heeft geklaagd over Max Verstappen die auto's inhaalde onder de virtual safety car tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. Hij stelt dat hij alleen 'feiten constateerde'.



Verstappen moest zich na de race melden bij de stewards vanwege een vermeende overtreding van de virtual safety car-regels door in te halen na de finishvlag. Norris meldde via de radio aan McLaren: "Max haalt iedereen in. Het is nog steeds VSC, toch? Ik weet niet of het nog uitmaakt, maar het is nog steeds VSC."

De Britse coureur benadrukt dat hij Verstappen niet in de problemen wilde brengen: "Ik klaagde nergens over, ik stelde alleen feiten vast. Ik had VSC op mijn dashboard met gele lichten. Er was een crash met hulpverleners op de baan, wat normaal gesproken betekent dat je niet mag inhalen, maar hij haalde in. Dus ik stelde het ter discussie bij mijn team omdat ik dacht dat het niet mocht, maar misschien heb ik het mis."

Verstappen was verrast door het onderzoek: "We passeerden de finish, de race was voorbij, en er zijn veel voorbeelden uit het verleden, ook dit jaar, waar we precies hetzelfde hebben gedaan. Dus ik ben een beetje verrast."

De stewards gaven Verstappen een waarschuwing, net als Nico Hülkenberg, Pierre Gasly en Esteban Ocon voor dezelfde overtreding. Ze merkten op dat dit niet de eerste keer dit seizoen was dat een coureur inhaalde onder VSC-omstandigheden na de race, maar waarschuwden dat 'verdere overtredingen kunnen leiden tot significante straffen'.