Formule 1

Lando Norris blij met P2, maar zag overwinning door zijn vingers glippen: "Wilde softs, leek me logischer"

Uitgegeven door Frank Korsel • 9 juli 2023 16:36

Voor het eerst sinds Imola 2022 eindigt Lando Norris op het podium. De goedlachse McLaren-coureur was snel weg bij de start en haalde zelfs polesitter Max Verstappen in. Aan het einde van de rit trok de Nederlander toch aan het langste touw, maar Norris was zeker niet ontevreden met de tweede positie. Na een spannend duel in de eindfase hield hij landgenoot Lewis Hamilton achter zich.

Lando Norris

Waar McLaren in de eerste paar raceweekenden dit seizoen helemaal achterin eindigden, kwamen de coureurs nu als tweede en vierde over de eindstreep. Norris kon het maar moeilijk bevatten: "Behoorlijk krankzinnig. Dank aan het hele team. Ik heb gedaan wat ik kon, ik heb zo lang mogelijk met Max gevochten. Het is verbazingwekkend. De hele uitloopronde probeerde ik naar iedereen te zwaaien. Piastri had P3 moeten krijgen zonder de safety car," zei Norris in een eerste reactie na de race.

Door de brandende Ferrari-krachtbron van Kevin Magnussen werd de Grand Prix flink op zijn kop gezet. Verstappen en Hamilton kozen tijdens hun pitstop voor de zachte band, terwijl Norris en teamgenoot Piastri hun vertrouwen staken in de harde compound band, althans dat was het idee van McLaren: "Ze zetten me op de harde banden, ik weet niet waarom. Ze zijn nog steeds beginners in sommige dingen", zegt Norris grappend, met serieuze ondertoon. "Het was een geweldig gevecht met Lewis, om hem van me af te houden. Ze wilden me gewoon meer op de proef stellen, waarschijnlijk heeft Zak Brown het voor het zeggen! Ik wilde de softs, dat leek me logischer. Maar het maakt me niet uit."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS