Formule 1

Legendarische zwart-gouden Lotus F1 met Emerson Fittipaldi op TT-circuit Assen

Uitgegeven door Peter Vader • 9 september 2024 17:14

Tijdens het TABAC Classic GP Assen weekend maakt Classic Team Lotus zijn opwachting met de legendarische zwart-gouden Lotus 72. In deze bolide behaalde de Braziliaanse Formule 1-legende Emerson Fittipaldi in 1972 zijn eerste wereldtitel. De iconische kleurstelling en de indrukwekkende geschiedenis van team Lotus en de wagen maken deze verschijning tot een bijzonder moment op het TT Circuit Assen.

Legendarische zwart-gouden Lotus 72 komt naar Nederland

Fittipaldi zal tijdens de TABAC Classic GP in actie komen in de historische Lotus bolide op 14 en 15 september. Zijn terugkeer in de Lotus 72 biedt een unieke kans voor fans om een stuk autosportgeschiedenis van dichtbij te beleven. Naast de vele races in Assen is er volop gelegenheid om de rijke racehistorie te vieren, met een programma dat bol staat van snelheid, spektakel en nostalgie op het bijna honderd jaar oude circuit van Drenthe.

Lotus 1972 Formula One

De aanwezigheid van Emerson Fittipaldi en de beroemde Lotus 72 maakt de TABAC Classic GP tot een niet te missen evenement voor iedere racefan! Het belooft een weekend vol hoogtepunten te worden, waarin legenden van weleer opnieuw in actie komen op het TT Circuit. De komst van de legendarische Lotus bolide is mede mogelijk gemaakt door TABAC Fragrances, Lotus Europe en Classic Team Lotus.

De TABAC Classic GP Assen keert van 13 tot en met 15 september terug op het TT Circuit Assen. Bereid je voor op een raceweekend vol met legendarische Formule 1-wagens, klassieke sport- en toerwagens, authentieke Grand Prix-motorfietsen en historische zijspannen in de "Cathedral of Speed"!

TABAC Classic GP Assen – Where classic meets future!

Lotus F1 Emerson Fittipaldi




Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS