Formule 1

Lewis Hamilton betreurt de dominantie van Max Verstappen: "De auto beperkt ons wel..."

Uitgegeven door Peter Vader • 2 september 2022 20:01

Zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton heeft toegegeven dat Mercedes "soms te optimistisch" is over de prestaties van hun auto wanneer ze aan een nieuw raceweekend beginnen. Sinds het begin van het seizoen heeft Mercedes geworsteld met zijn prestaties en met hun sterke betrouwbaarheid. Desondanks is het team van de Silberpfeilen erin geslaagd om elf podiumplaatsen te veroveren, zes voor Hamilton en vijf voor George Russell. Hamilton heeft dit seizoen nog geen overwinning, wat betekent dat dit jaar zijn eerste seizoen in zijn F1-carričre kan zijn dat hij geen Grand Prix-overwinning heeft behaald. Na een ongelukkige uitvalbeurt vanwege zijn aanrijding met Fernando Alonso tijdens de Belgische Grand Prix, hoopt de zevenvoudig wereldkampioen dat Mercedes dit weekend competitiever is op CM.com Circuit Zandvoort.

Lewis_Hamilton_Max_Verstappen_champagne

“De auto beperkt ons wel"
Hamilton sprak donderdag voorafgaand aan de F1 Dutch Grand Prix over hoe de prestaties van een auto een coureur beperken om zijn ware talent te laten zien, vooral als je te maken hebt met de dominantie van Max Verstappen dit seizoen. "Ik bedoel, de auto beperkt ons wel", zei hij in een bericht geciteerd door Crashnet. "Ik denk dat voor iedereen geldt die verder terug staat in de rangschikking, dat ze worden beperkt door de auto’s die ze hebben. Als we allemaal dezelfde auto hadden, ongeacht welke het was, zou je een beter beeld van de capaciteiten van iedere, individuele coureur zien. Het is duidelijk dat dit nu niet het geval is. Iedere keer dat we in de auto stappen, stappen we er optimistisch weer uit. Dat optimisme moeten we zien te reduceren, maar we moeten wel proberen die optimistische gemoedstoestand het hele weekend vast te houden. Het wordt steeds opnieuw duidelijk waar we staan.”

Focus op 2023
Bij Max Verstappen en Red Bull is de focus inmiddels ook al op volgend jaar gericht. Hamilton onthulde dat hij 'veel van zijn tijd besteedt' aan het communiceren met de ingenieurs van Mercedes, om ze te helpen een racewinnaar te ontwikkelen. “Daar besteed ik echt veel van mijn tijd aan, het is gewoon communiceren met alle afdelingshoofden om er zeker van te zijn dat we geen middel onbeproefd laten. Dit betreft alle onderdelen van de auto, van de ophanging, het rijgedrag, de overbrengingsverhoudingen, de vleugelafstelling of domweg het gasgeven. Alles moet voor elkaar zijn bij het ontwerp voor volgend jaar.”

Mercedes_actie_front

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS