Formule 1 • MOTO GP

Marco Bezzecchi tekent meerjarig contract bij Aprilia Racing: Bezzecchi en Almoguera teamgenoten vanaf 2025

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 juni 2024 08:45

Marco Bezzecchi tekende een meerjarig contract om vanaf 2025 voor Aprilia Racing in de MOTO GP te racen. Dit markeert een belangrijke stap voor de fabrikant uit Noale, met opnieuw een fulltime Italiaanse coureur in de topklasse, na Lorenzo Savadori's MotoGP-debuut in 2020.

Marco Bezzecchi tekent meerjarig contract bij Aprilia Racing

De terugkeer van een Italiaanse coureur is een belangrijke ontwikkeling voor het Italiaanse team Aprilia Racing. In 2025 zullen Marco Bezzecchi en Jorge Martín Almoguera als teamgenoten samen racen, een duo dat klaar staat om Aprilia naar de top van het MotoGP-klassement te leiden.

Sinds zijn debuut in de MotoGP in 2022 heeft Marco Bezzecchi zijn enorme talent en vastberadenheid laten zien. Deze eigenschappen leverde hem drie overwinningen, negen podiumplaatsen en vier pole positions op. Daarmee heeft hij ook de harten van Italiaanse fans veroverd.

Marco Bezzecchi tekent meerjarig contract bij Aprilia Racing

“We zijn enthousiast om een van de beste Italiaanse talenten welkom te heten bij Aprilia Racing”, zegt Massimo Rivola, CEO bij Aprilia Racing. “Hij toonde zijn kwaliteiten al tijdens zijn debuut in de lagere klassen, maar vooral vorig jaar in MotoGP, met indrukwekkende prestaties en zelfs overwinningen. “We kijken ernaar uit om Bezzecchi in Noale te verwelkomen. Het duo van Italiaanse motor en Italiaanse rijder is opwindend, maar nog meer zijn we benieuwd naar het rijdersduo dat hij zal vormen met Martín. We zijn erg enthousiast over onze line-up voor 2025; Martín en Bezzecchi waren onze eerste keuzes vanwege hun leeftijd, talent, vastberadenheid en doorzettingsvermogen. Samen kunnen we een nieuw en belangrijk hoofdstuk schrijven in de geschiedenis van Aprilia Racing.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS