Formule 1 • MOTO GP

Ziggo Sport verlengt exclusieve rechten MotoGP™, sportzender pakt groots uit tijdens Dutch TT Assen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 juni 2024 14:30

Hilversum, 24 juni 2024 – Liehebbers van Moto GP en Motorsport in Nederland kunnen zich opmaken voor het hoogtepunt van het jaar. Ziggo Sport zendt dit weekend de Motul TT Assen volledig live uit. In de aanloop naar het grootste motorsportevenement van Nederland verlengde de sportzender de exclusieve uitzendrechten van de MotoGP™ met vijf jaar.

Dutch TT Assen Ziggo Sport

Tijdens de TT in Assen zal Ziggo Sport op Ziggo Sport (kanaal 14) en Ziggo Sport Select live verslag doen van alle trainingen, kwalificaties en races, inclusief voor- en nabeschouwingen en de nieuwe Tissot Sprint. Ervaren verslaggevers en analisten, waaronder Rob Kamphues, Barry Veneman, Rob van Gameren, Iwan van der Valk, Frank Weeink en Nigel Walraven, zullen op het circuit aanwezig zijn om het laatste nieuws en de beste analyses te verzorgen.

Nederlandse coureurs
Het hoogtepunt van het weekend is de deelname van enkele Nederlandse favorieten. In de Moto3™ klasse heeft Collin Veijer, de jonge belofte uit Staphorst, kans om een thuisoverwinning te behalen. Hopelijk kunnen we juichen voor de Nederlander! Daarnaast zullen Zonta van den Goorbergh en Bo Bendsneyder in de Moto2™ klasse strijden om een zo hoog mogelijke psoitie. Het Ziggo Sport Race Café zal ook uitgebreid aandacht besteden aan de TT Assen, met analyses en interviews met rijders en teamleden.

Verlenging van MotoGP-rechten
Ziggo Sport heeft de exclusieve MotoGP-rechten voor Nederland verlengd, zo maakt de sportzender vandaag bekend. Ziggo Sport heeft een nieuwe overeenkomst gesloten met rechtenhouder Dorna Sport S.L. voor een periode van vijf jaar. Met deze verlenging blijft Ziggo Sport minimaal tot en met 2029 de sportzender met alle MotoGP actie, inclusief Moto2, Moto3, MotoE en de Rookies Cup. Het team van Ziggo Sport zal ook aanwezig zijn op de Europese circuits voor het laatste nieuws en exclusieve interviews.

Spectaculair
Marcel Beerthuizen, directeur van Ziggo Sport: “De belangstelling voor MotoGP in Nederland groeit enorm, mede dankzij de spectaculaire races vol inhaalacties en verschillende winnaars, en natuurlijk door het succes van Collin Veijer in de Moto3. Ziggo Sport is vastbesloten om deze sport verder te laten groeien en heel Nederland te laten meegenieten van de successen van onze nationale helden.”

Dan Rossomondo, CCO van MotoGP-rechthebbende Dorna Sports S.L.: "Ziggo Sport heeft zich de afgelopen drie jaar bewezen als een geweldige ambassadeur voor MotoGP in Nederland. Samen blijven we de spannendste sport ter wereld in het land promoten. We zien dat dat duidelijk zijn vruchten afwerpt in 2024, nu de kijkcijfers stijgen. Met Ziggo Sport hebben we een vooruitstrevende partner met uitgebreide kennis en expertise, die topkwaliteit MotoGP-content biedt op de verschillende Ziggo Sport-platformen. We zijn zeer verheugd om onze samenwerking voort te zetten."

Wat zijn de weersvoorspellingen deze dagen in Assen?

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS