Formule 1

Mark Webber enorm trots op Formule 1-pupil Oscar Piastri: “Fenomenaal, echt fenomenaal”

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 augustus 2023 14:45

Door een flink gebrek aan snelheid was het team van McLaren in de eerste paar races van het seizoen nergens te vinden. Zo eindigden coureurs Lando Norris en rookie Oscar Piastri stijf achteraan. Vanaf de Grand Prix van Miami scoort het team punten en vanaf de race op de Red Bull Ring kunnen ze strijden voor de podiumplekken. Sindsdien kan ook Piastri laten zien wat hij waard is. Vooral op het circuit van Spa-Francorchamps was hij snel, daar scoorde hij P2 in de sprintrace en was hij het hele weekend sneller dan teamgenoot Norris. Piastri’s manager, voormalig F1-coureur Mark Webber, is enorm trots op zijn pupil.

null
Webber toen hij de podia nog bestierde

“We zijn allemaal erg trots op hem”, begint de Australiër op F1.com. “Fenomenaal, echt fenomenaal”, heeft de voormalig Red Bull-coureur te zeggen over de start van Piastri. “Ik denk dat het nog steeds zo gemakkelijk is om te vergeten dat Oscar vorig jaar niet racete. Ik denk dat hij aan het begin van het jaar tijd nodig heeft gehad om in een goede flow te komen. Het is zijn eerste keer in de F1, het is niet alsof hij terugkeert van een pauze... Hij is vijftien maanden weggeweest en heeft nog nooit in de F1 geracet”, zegt de coureur die zijn debuut maakte voor het team van Minardi.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS