Formule 1

Mattia Binotto nieuwe teambaas Audi F1, Andreas Seidl moet plaats maken

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 juli 2024 15:44

Het Audi Formule 1-project heeft een belangrijke mijlpaal bereikt met de aankondiging dat Mattia Binotto de nieuwe teambaas van het team zal worden. De Duitse autofabrikant betreedt in 2026 de Formule 1 en is nu druk bezig om alles op tijd klaar te maken. Het aantreden van Binotto betekent wel dat Andreas Seidl nu al vertrekt bij Audi.

Mattia Binotto Audi

Vanaf 2026 neemt Audi het team van Sauber over in de Formule 1. Het project is in volle gang en de ambities zijn torenhoog. Eerder werd al bekend dat Nico Hülkenberg als coureur is gecontracteerd voor de Duitse fabrikant. Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan de verdere ontwikkeling van het team en de benodigde infrastructuur.

Vandaag heeft Audi aangekondigd dat Mattia Binotto het project zal leiden als Chief Operating en Chief Technical Officer. Binotto, voormalig teambaas van Ferrari, brengt een schat aan ervaring en expertise mee naar Audi. Zijn aanstelling wordt gezien als een cruciale stap om de ambitieuze doelen van Audi te realiseren.

Binotto was jarenlang een prominente figuur binnen het team van Ferrari, waar hij in zijn laatste jaren de teambaas was. Ondanks enkele teleurstellende resultaten en zijn vertrek eind 2022, blijft Binotto een gerespecteerde naam in de Formule 1. Hij werd na zijn vertrek bij Ferrari veelvuldig in verband gebracht met een plek bij Alpine, maar vind nu dus een nieuw thuis bij Audi.

Andreas Seidl, de huidige CEO van Sauber die ook het Audi-project zou gaan leiden, en Oliver Hoffmann, die recent een nieuwe rol kreeg binnen Audi’s Formule 1-onderneming, zullen het project verlaten.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS