Formule 1

Max Verstappen bang voor 'onvermijdelijke' gridstraf na inspectie Honda-motor

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 juni 2024 18:00

Max Verstappen pakte in Spanje zijn vierde en laatste verbrandingsmotor van het seizoen en wordt nu geconfronteerd met nog meer slecht nieuws door een artikel waarin Honda waarschijnlijk zal bevestigen dat de motor die hij gebruikte in de Grand Prix van Canada niet meer te redden is.

Max Verstappen Red Bull Racing f1


Voor het kampioenschap van dit jaar hebben alle coureurs vier verbrandingsmotoren, turbo's, MGU-H en MGU-K's. Verstappen gebruikte in Canada zijn vierde en laatste verbrandingsmotor van het seizoen. De drievoudig wereldkampioen had die in de auto tijdens de Grand Prix van Spanje. Als Verstappen nog één van deze onderdelen gebruikt, krijgt hij automatisch een gridstraf.

Volgens Motorsport is Honda nog bezig met de inspectie van de motor die uit zijn RB20 werd gehaald na een probleem in de tweede training op vrijdag in Montreal, maar wordt het 'steeds waarschijnlijker' dat de motor zal worden verwijderd uit zijn verzameling motoronderdelen.

Verstappen moest al na enkele ronden in VT2 in Montreal terugkeren naar de pits. Zijn stop werd veroorzaakt door een vermoedelijk probleem met het Energy Recovery System, waarbij de Nederlander zijn bezorgdheid uitsprak over 'wat voor gevolgen dat heeft voor dit weekend of de rest van het jaar'.

Het probleem in Canada betekende dat hij in Spanje ook aan zijn vierde ICE van het seizoen begon, samen met verschillende andere motoronderdelen, waardoor hij voor vier onderdelen aan de limiet zat. Teambaas Christian Horner geeft toe dat Verstappen de komende veertien races niet zal doorkomen zonder een gridstraf. "We moeten kijken hoe het de komende races gaat, maar het is onvermijdelijk dat we op een gegeven moment de volgende motor nemen", zei hij.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS