Formule 1

Max Verstappen geconfronteerd met 'all guns blazing' aanpak terwijl Sergio Pérez vecht voor toekomst bij Red Bull

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 april 2024 17:04

Sergio Pérez vecht om zijn F1-stoeltje bij Oracle Red Bull Racing volgend seizoen te behouden en Bernie Collins gelooft dat hij een 'alles of niets'-aanpak hanteert. Het contract van de Mexicaanse coureur bij het team uit Milton Keynes loopt aan het einde van dit seizoen af en na een sterke start van het jaar zijn zijn kansen om zijn stoeltje naast Max Verstappen te behouden na een moeilijk 2023 verbeterd.

Sergio Pérez Red Bull Racing F1


Voormalig F1-technicus en presentator Bernie Collins, die nauw samenwerkte met Pérez bij Force India en Racing Point, heeft zijn mening gegeven over Pérez' start van het jaar, waarin hij voor een kalmere, minder agressieve benadering heeft gekozen.

Ondanks dat de prestaties afgelopen jaar van de RB19 de auto's van alle anderen ver achter zich lieten, had Pérez vorig seizoen moeite met podiumplaatsen en vooral met sterke kwalificatieprestaties. Omdat een agressieve rijstijl Pérez niet beloonde, zei Collins dat hij op de dunne lijn tussen agressie en kalmte balanceert - iets wat hij goed moet doen om indruk te maken op Red Bull voor een nieuw contract.

In de podcast Fast and Curious zei Collins: "Ik had vorig jaar een interview met Pérez in Nederland en ik zei: 'Als je je concentreert op gewoon tweede worden, zou je dan consistenter tweede worden dan dat je je concentreert op eerste worden?' Hij leek dat niet echt te begrijpen. De enige mensen op wie hij indruk moet maken om zijn baan te behouden, is Red Bull. Dus hij moet laten zien dat hij dat gevecht in zich heeft en dat hij niet achterover gaat leunen. Het is een echt moeilijke balans."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS