Formule 1

Max Verstappen reageert op speculatie over Mercedes en zegt 'leuk om te horen' over interesse Toto Wolff

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 maart 2024 05:30

Max Verstappen gaf gemengde signalen over zijn toekomst bij Red Bull, zijn erkenning dat het 'leuk is om te horen' dat Mercedes-baas Toto Wolff zijn wens uitdrukt om hem te tekenen, contrasteert met de bewering dat hij 'vrij vast' staat bij Red Bull.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


De aanhoudende spanningen bij Red Bull hebben vraagtekens opgeroepen over Verstappens toekomst bij het team, een gesprek aangewakkerd door Verstappen zelf toen senior adviseur Helmut Marko erop hintte dat hij geschorst kon worden of uit eigen beweging het Oostenrijkse team kon verlaten, beweringen die hij later introk tijdens het weekend van de Grand Prix van Saoedi-Arabië.

De geur van ontevredenheid bij Verstappen trok de interesse van Mercedes in het bijzonder. Teambaas Toto Wolff gaf toe dat hij de drievoudig wereldkampioen 'graag' aan boord zou brengen. Verstappen heeft echter dat vooruitzicht veel onwaarschijnlijker gemaakt – of tenminste zo leek het aanvankelijk – door voorafgaand aan de Grand Prix van Australië aan de media te bevestigen dat hij zichzelf ziet als 'vrij vast' in de Red Bull-opstelling.

"Ik heb alle reden om gelukkig te zijn", zei Verstappen over het leven bij Red Bull. "De auto gaat echt goed. Er zijn zoveel geweldige mensen in het team die constant pushen voor betere resultaten. Daar focus ik op. Ik focus op de prestaties, ik ben gelukkig, en als ik naar huis ga denk ik niet aan iets anders omdat het vrij vast staat waar ik zit. En dat is ook waar ik wil zijn."

Wolff heeft duidelijk gemaakt dat hij hem 'graag zou willen hebben' terwijl Hamilton zich voorbereidt om vanaf 2025 naar Ferrari over te stappen. Gevraagd door Sky F1 naar hoe Wolffs opmerkingen zijn beslissing over de toekomst bij Red Bull kunnen beïnvloeden, antwoordde Verstappen: "Het heeft geen invloed op mij en wat ik zou doen. Het is altijd leuk om te horen. Toto en ik, we hadden onze momentjes, maar dat is normaal tussen twee teams die strijden om het kampioenschap. Het respect is er altijd geweest. Van mijn kant verandert het niets."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS