Formule 1

Max Verstappen roept op tot verandering bij Red Bull: "De boodschap is duidelijk"

Max Verstappen had het verloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije graag anders gezien. De Nederlander kwam in de kwalificatie niet verder dan de derde positie, achter beide McLaren-coureur. Hij was dan ook niet blij met zijn resultaat. De frustratie droop van het gezicht af van de Nederlander. Hij wil dat er mensen binnen het team wakker worden geschud.



Verstappen begon het weekend vol optimisme, met nieuwe updates voor zijn Red Bull die hij als 'cruciaal' bestempelde. De kwalificatie liep echter anders dan gehoopt. Verstappen kon geen vuist maken tegen McLarens van Lando Norris en Oscar Piastri, die respectievelijk de eerste en tweede plaats bemachtigden.

Na de kwalificatie sprak Verstappen met Motorsport en spaarde hij zijn kritiek niet. "De updates hebben niet het gewenste effect gehad. We moeten beter presteren en ik voel dat niet iedereen binnen het team de urgentie inziet", begon Verstappen. Zijn boodschap was duidelijk en simpel: "Sommige mensen moeten wakker worden."

"Ik verwacht dat iedereen binnen het team dezelfde mentaliteit heeft. We moeten stappen maken als we willen blijven strijden voor de wereldtitel."