Formule 1

Max Verstappen moet meerdere erkennen in McLaren-duo: "Ik ga geen gevecht uit de weg"

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 juli 2024 15:36

Max Verstappen zal de Grand Prix van Hongarije vanaf de derde positie starten. De Red Bull-coureur had tijdens de kwalificatie niet de beschikking over nieuwe banden voor de herstart, die volgde na een late crash van Yuki Tsunoda. Hierdoor kon hij zijn eerdere tijd niet verbeteren en eindigde hij op P3. Ook zijn voorganger Lando Norris en Oscar Piastri konden hun tijden niet meer verbeteren. Toch was Verstappen niet blij met dit resultaat. Hij hoopt zondag tijdens de race een vuist te maken tegen de McLaren's op de eerste startrij.

Max Verstappen Red Bull kwalificatie Hongarije

"Ik heb mijn best gedaan. We zijn al het hele weekend niet het snelste team en dat is in de kwalificatie dan ook niet anders", begint de Nederlander direct na de kwalificatie in gesprek met F1TV.

"Ik heb geprobeerd om zo dicht bij mogelijk te komen, maar helaas was het net niet genoeg. We weten nog niet precies waar het aan ligt. P3 is niet verschrikkelijk, dus in de race kunnen we nog veel goedmaken. Hopelijk kunnen we de McLaren's volgen en kijken of we iets kunnen doen."

"Ik vind het wel leuk dat er nu wat competitie is met andere teams. Toch had ik het liefst de snelste geweest in deze competitie, maar dat is nu helaas niet het geval. We zitten er dicht bij en ik ga geen gevechten uit de weg. De laatste paar races is McLaren echt snel geweest. Vandaag was het wat kouder en regenachtiger. Als het zondag warm is, zou ons dat moeten helpen", sluit Verstappen af.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS