Formule 1

Max Verstappen reageert op 'clumsy' Hamilton: "Goed om te zien dat hij nog steeds leert op zijn 37e"

Uitgegeven door Peter Vader • 8 juli 2022 10:01

Max Verstappen zegt dat de wijze waarop Lewis Hamilton racete tegen Charles Leclerc tijdens de Britse Grand Prix, laat zien dat de zevenvoudig wereldkampioen op 37-jarige leeftijd "nog aan het leren is". Hij reageerde daarmee op Lewis Hamilton nadat de zevenvoudig wereldkampioen een sluwe opmerking had gemaakt over de betrokkenheid van de Nederlandse coureur bij hun crash in 2021 op Silverstone. Hamilton, die zondag een gevecht aanging met Charles Leclerc in dezelfde bocht als van zijn crash met Verstappen, beschreef het rijden van Leclerc als "verstandig" en "heel anders" dan wat hij twaalf maanden geleden meemaakte.

Max_Verstappen_en_clumsy_Lewis_Hamilton_persconferentie

Verstappen gedeeltelijk verantwoordelijk?!?!
De 37-jarige Brit werd honderd procent verantwoordelijk geacht voor zijn crash met Verstappen, waardoor zijn WK-rivaal naar het ziekenhuis werd vervoerd. Hamilton overwon de resulterende tijdstraf en won de race. De opmerkingen van Hamilton suggereren dat hij meer dan een jaar later nog steeds gelooft dat Verstappen op zijn minst gedeeltelijk verantwoordelijk is voor het incident, maar nu heeft Verstappen eindelijk een reactie gegeven. In een gesprek met Nederlandse media, waaronder RacingNews365.com, voorafgaand aan de Oostenrijkse Grand Prix van dit weekend, kreeg Verstappen de opmerkingen van Hamilton te horen en reageerde hij met een eigen opmerking.

“Leclerc gaf hem minder ruimte dan ik”
De 24-jarige Nederlander, die vindt dat het falen van Hamilton om een strakke lijn door de bocht te nemen de reden was voor de crash. “Ik vind het geweldig dat je als 37-jarige op een gegeven moment begrijpt hoe je een apex aansnijdt", reageerde de titelverdediger tegen zevenvoudig titelhouder Hamilton. "Hij leert, dus dat is positief. Ook voor jongere coureurs is het goed om te weten dat je nog aan het leren bent als je 37 jaar oud bent", aldus Verstappen, die vervolgde: “Verder kun je duidelijk op de beelden zien dat Charles hem minder ruimte gaf dan ik vorig jaar, dus dat zegt genoeg. Bovendien kreeg hij vorig jaar een penalty, dus daar moet je het verder niet meer over hebben."

“Een beetje onhandig”
Op de vraag of het slim was van Hamilton om zo’n opmerking te maken, gezien de enorme Nederlandse menigte die dit weekend naar Oostenrijk zal afreizen, vervolgde hij in een bericht van RacingNews365: "Hij moet er zelf mee leven. Ik vind het een beetje onhandig, maar uiteindelijk heeft het niets te maken met mijn prestaties. Ik moet me concentreren op wat we hier doen. Ik denk dat we het dit jaar redelijk goed doen, dus we zullen doorgaan daaraan te werken."



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS