Formule 1

McLaren F1 houdt upgrades geheim tot FIA ze onthult in document

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 september 2024 18:03

McLaren-teambaas Andrea Stella bevestigt dat er binnenkort upgrades komen voor de MCL38, maar houdt de details geheim tot de FIA ze onthult.

Andrea Stella, McLaren F1


"We werken zeker aan upgrades voor dit seizoen", zegt Stella. "We zijn nu de laatste hand aan het leggen. Ik wil niet te veel onthullen over wat en wanneer, maar we hebben een plan om de auto sneller te maken."

Stella grapte dat het een verrassing zal zijn in het FIA-document wanneer het wordt gepubliceerd. Hij bevestigde wel: "We hebben wat spullen in petto voor de komende races."

Na de overwinning in Azerbeidzjan staat McLaren nu aan kop in het constructeurskampioenschap. Stella ziet dit als een "enorme mijlpaal", maar blijft nuchter: "Het team wil zich focussen op elk evenement en de geplande upgrades leveren. De auto is nog niet snel genoeg om saaie races te creëren. We moeten bescheiden blijven en met beide benen op de grond blijven staan, want er is niet veel verschil tussen de vier topteams."

"We hebben werk te doen om de auto sneller te maken", concludeert de teambaas. "De uitvoering door de coureurs en het team maakte hier het verschil."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS