Formule 1

McLaren begint met voorsprong op Red Bull aan GP in Singapore: �Hard werken om positie vast te houden�

Andrea Stella blikt met een goed gevoel vooruit op de Grand Prix van Singapore, waar het team na een succesvol weekend in Baku opnieuw hoopt toe te slaan. Het team van de Italiaan nam in Baku de leiding over in het constructeurskampioenschap. Stella benadrukt dat de focus nu ligt op het behouden van deze voorsprong in de laatste races van het F1-seizoen.



Na een overwinning in Zandvoort, een 2-3 finish in Monza en een klinkende overwinning voor Oscar Piastri in Baku staat McLaren nu twintig punten voor op Red Bull in het constructeurskampioenschap. Red Bull kent daarentegen tegenvallende weken. Het feit dat ze traditiegetrouw niet sterk zijn in Singapore kan betekenen dat McLaren opnieuw grote stappen kan zetten. Max Verstappen leidt nog het rijderskampioenschap.

Stella heeft er volle vertrouwen in dat zijn team in Singapore weer mee kan strijden voor de prijzen: "Na een succesvol weekend in Baku, waar we opnieuw sterke punten scoorden, kijken we nu vooruit naar Singapore", begint de voormalig race-engineer van Fernando Alonso. "Dit is een van de zwaarste races door de hoge luchtvochtigheid. We gaan dit weekend in als leider in het constructeurskampioenschap, maar we moeten hard blijven werken om deze positie vast te houden."