Formule 1

Max Verstappen duidelijk nummer 1, maar 'verwarring' bij McLaren met twee kopmannen! Christian Horner geeft advies

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 september 2024 18:12

Christian Horner stelt dat Red Bull niet in dezelfde 'verwarring' zal belanden als McLaren, omdat één van hun coureurs Max Verstappen is.

Christian Horner Red Bull Racing F1


Na de overwinning van Oscar Piastri in Bakoe, terwijl McLaren Lando Norris steunde, zegt Horner dat Piastri het team voor een uitdaging stelt.

"De andere (Piastri) bezorgt ze hoofdpijn omdat hij races wint en het erg goed doet", zei Horner tegen de media in Bakoe. "Het is als toen Daniel Ricciardo bij ons kwam, hij werd duidelijk geacht de nummer twee van Sebastian Vettel te zijn, maar won dat jaar drie races tegen geen enkele voor Sebastian."

Christian Horner benadrukt dat Red Bull een duidelijke nummer één heeft in Verstappen, met Sergio Pérez in een ondersteunende rol. "Onze gedragsregels zijn zeer duidelijk. We hebben een coureur die vecht voor een wereldkampioenschap. Het is een teamsport, dus Checo's taak is duidelijk om Max te ondersteunen tot het einde van het jaar."

"Verschillende teams werken op verschillende manieren. Als je een troef hebt als Max Verstappen, maak je hem geen nummer twee coureur", voegde hij toe. "Lando Norris, ze betalen hem vijf keer zoveel als Oscar, dus ik neem aan dat hij hun nummer één-coureur is, of de grootste troef. De verwarring ontstaat als je vanaf het begin niet open bent over je plannen."

Horner benadrukte het belang van openheid, omdat een team dat voor beide titels vecht geen twee nummer één coureurs kan hebben. "Het wordt een zeer moeilijk probleem om te beheren, omdat je het team splitst en de gedragsregels zeer moeilijk worden. Iedereen weet waarschijnlijk wie de nummer één en twee is, maar als je niet open bent naar de coureurs, eindig je met verwarring."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS