Formule 1

McLaren profiteert van slechte seizoensstart: �We zijn blij met meer uren dan de topteams�

Het team van McLaren heeft hun nieuwe windtunnel eindelijk in gebruik. Het team uit Woking hoopt hier volgend jaar van te kunnen profiteren. Teambaas Andrea Stella is blij dat het team meer windtunnel tijd mag gebruiken aan het einde van dit seizoen, ondanks dat ze er nu een stuk beter voorstaan in het kampioenschap.



McLaren zat vorig jaar mooi in de middenmoot. Ze eindigde op de vijfde positie in het constructeurskampioenschap en mochten daarom precies 100% van de toegewezen windtunneltijd gebruiken. Op 30 juni werd door de FIA de nieuwe indeling voor de tweede helft van het seizoen bekend gemaakt. Op dat moment stonden ze op de zesde positie en mogen ze dus meer windtunneltijd gebruiken dan voorheen het geval was.

Na de Grand Prix van België vertelde teambaas Stella hierover: "We zijn zeker blij dat we een paar uur meer hebben dan de topteams. Zoals ik al eerder zei, kun je veel uren maken in de windtunnel, maar de echte game changer is de kwaliteit van de ideeën en de kwaliteit van de concepten die je in de windtunnel ontwikkelt en omdat we ons nu in een goede positie lijken te bevinden, zijn we blij met de extra uren", aldus de Italiaan.