Formule 1

Zak Brown wil Alex Palou en Pato O’Ward de Formule 1 in krijgen: “Allebei F1-potentie”

Uitgegeven door Frank Korsel • 6 augustus 2023 07:04

Net als vorig seizoen moeten Formule 1-teams rookies minimaal twee keer per seizoen een eerste vrije training laten rijden in de Formule 1. Het lijkt er op dat McLaren-CEO Zak Brown al twee kandidaten op het oog heeft voor de tests.

Zak Brown Alex Palou Pato O'Ward

De Amerikaan lijkt niet ver te kijken en hij houdt het bij twee grote IndyCar-namen. Hij stelt bij Speedweek dat hij Alex Palou en Patricio O’Ward graag plaats ziet nemen in de MCL60: "We hebben nog geen definitieve beslissing genomen, maar we moeten rookies opstellen in de vrije training. Na de IndyCar-finale in september op Laguna Seca, zie je de twee in de Formule 1", zei Brown.

Brown laat de Spanjaard en de Mexicaan niet voor de kat met de korte achternaam testen. Hij ziet echt F1-potentie in de talenten: "Ik zie geen reden om het tegen te spreken. We hebben momenteel geen zitje beschikbaar. Ik ben er absoluut van overtuigd dat beide Formule 1-potentie hebben."

Over Alex Palou had hij het volgende te zeggen: "Zijn vorm dit seizoen komt niet als een verrassing, maar is desalniettemin erg indrukwekkend. Hij domineert in zijn klasse, waar men normaal gesproken niet dominant kan zijn. En Pato kan ook kampioen worden."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS