Formule 1

McLaren-teambaas Andrea Stella gespannen de zomerstop in: “Minder sterk op circuits met weinig downforce”

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 augustus 2023 18:32

McLaren, het team van teambaas Andrea Stella, eindigde in Hongarije en Silverstone op het podium met Lando Norris. Toch leek het tempo op het circuit van Spa-Francorchamps iets minder dan de races daarvoor. Dat zorgt ervoor dat Stella met zweethanden de zomerstop ingaat.

Andrea Stella

Het seizoen van McLaren begon op een absoluut dieptepunt. De eerste races van het seizoen reden ze achteraan het veld, maar sinds de Grand Prix van Miami zit het team in de lift. Vanaf de race op de Red Bull Ring kunnen ze ook strijden om de podiumplekken en op het circuit van Silverstone en op de Hungaroring eindigde Lando Norris twee keer op de tweede positie. Op het circuit van Spa-Francorchamps eindigde Oscar Piastri op P2 in de sprintrace, maar was het tempo van de MCL60 in de race minder zichtbaar. Bij Speedweek knikt Stella stemmend toe: "We hebben de afgelopen weken de auto natuurlijk intensief ontwikkeld, maar we hadden geen speciale achtervleugel voor een snel circuit als Spa. We reden daar met teveel downforce. Dat was goed op een natte baan, maar op een droge baan werkte dat totaal niet."

"Met de vorm van Spa is het volledig zinloos om naar Monza te gaan. We weten al een tijdje dat we minder sterk zijn op circuits met weinig downforce, maar er worden updates gebracht om daar beter op ingespeeld te zijn".

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS