Formule 1

Mercedes ziet Formule 1-kans voor Andrea Kimi Antonelli: "Of het nou één of misschien twee seizoenen duurt”

Uitgegeven door Frank Korsel • 2 december 2023 14:26

Toto Wolff is enorm blij met de opmars van Mercedes-talent Andrea Kimi Antonelli. De Italiaan won afgelopen seizoen het Formula Regional-kampioenschap en maakt komend jaar op zeventienjarige leeftijd zijn debuut in de Formule 2. Wolff is niet van plan om Antonelli in 2025 al door te laten stromen naar de Formule 1. Hij gunt de Italiaan voldoende tijd.

Mercedes Kimi Antonelli

Bij het team van Prema maakte Antonelli zijn FRECA-debuut en leverde al direct in zijn eerste seizoen. De Mercedes-junior won het kampioenschap, slaat de FIA Formule 3 over en stoot direct door naar de Formule 2. Dit doet hij eveneens bij het team van Prema.

Bij Motorsport.com vertelt de Oostenrijkse teambaas van Mercedes trots over zijn jonge pupil: "We namen Kimi in 2021 onder onze hoede en toen was hij al een geweldige jongen. Je kon zijn karakter zien, hij was enorm sterk. Hij liep mee in de garage en hij straalde zelfvertrouwen uit. In de karts was zijn staat van dienst enorm. Dan zet je hem in de formulewagens en dat wint hij elk seizoen direct. We moeten voorzichtig zijn, want er heerst veel hype rondom hem."

De stap van het FRECA naar de Formule 2 is enorm groot. Wolff erkent dat en geeft Antonelli voldoende tijd: "Of het nou één of misschien twee seizoenen duurt, hij moet gewoon laten zien dat hij klaar is voor een zitje in de Formule 1. Er zit dan nog een stap tussen. We moeten ons concentreren op de Formule 2 en niets anders."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS