Formule 1

Mercedes geeft Hamilton nieuw chassis en verse versnellingsbak: "Ik ben enorm teleurgesteld"

Uitgegeven door Frank Korsel • 9 juli 2022 10:40

Beide coureurs van Mercedes leken enorm snel tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van Oostenrijk. Tot verbazing van velen leken ze zelfs kan te maken op een top drie klassering, maar we zullen nooit weten of het ook echt zou lukken. Beide coureurs crashten in Q3. Lewis Hamilton is enorm teleurgesteld in zichzelf.

Lewis Hamilton

Mercedes had flink wat werkt te verzetten na de kwalificatie. Bij het uitkomend van bocht zeven kreeg Hamilton last van een tankslapper. Met gepaste snelheid gleed hij in de bandenstapel. Mercedes moest een nieuwe versnellingsbak steken en hebben ze een nieuw chassis moeten gebruiken.

Hamilton laat in een persbericht van zich horen: “Ik ben uiteindelijk ongelooflijk teleurgesteld in mezelf en het spijt me enorm voor het team. Iedereen heeft zo hard gewerkt om de auto in elkaar te zetten, en ik vind het nooit leuk om hem beschadigd terug te brengen. Ik heb nu geen antwoord op wat er is gebeurd. Ik verloor de achterkant in bocht zeven en dat was dat. Ik werd echter aangemoedigd om onze prestaties te zien.”

“Ik denk dat we vochten voor een top drie start. We hadden niet verwacht dat we zo dichtbij zouden zijn. Dat is een enorm pluspunt voor het team. Ik begin vrij ver terug, en ik weet niet zeker wat er vanaf daar mogelijk is. We hebben morgen zowel de sprint als de race op zondag; hopelijk kan ik morgen wat verloren tijd inhalen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS