Formule 1

Miami wil nachtrace organiseren, maar ‘nog niet in 2025’

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 september 2024 14:03

De organisatie van de Grote Prijs van Miami heeft nu al drie Grands Prix georganiseerd. Ondanks de interessante backdrop, levert het circuit weinig spektakel op. De organisatie van de race denkt er daarom over na om de race om te dopen door een nachtrace. Hiermee zou de show rondom de race vergroot kunnen worden.

Miami GP

Het circuit is gebouwd rondom het Hard Rock Stadium in Miami Gardens, Florida. Een opmerkelijke locatie op de Formule 1-kalender, maar voor veel spektakel heeft het nog niet gezorgd. Naast de talloze celebrity's, de nep haven en de peperdure menukaart moet de nacht een nieuwe impuls geven aan de race.

In gesprek met Autoweek deelt de Tyler Epp, de Miami Grand Prix President, zijn ideeën over een nachtrace in de toekomst: "We gaan geen nachtrace organiseren in 2025, maar we zijn druk bezig met een studie om te zien hoe het eruit ziet en wat de impact zou zijn. Ik zal je zeggen dat er een aantal onbedoelde gevolgen aan vast zitten, die moeten we meenemen in vroege gesprekken. Het gaat ook om een aantal grote punten. Denk bijvoorbeeld aan wat de invloed is voor de business rondom de uitzendingen van de Formule 1 en hoe andere delen van de wereld het lastig kunnen krijgen om te zien wat we doen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS