Formule 1

Michael Andretti treedt af als eigenaar Andretti Global

Uitgegeven door Frank Korsel • 28 september 2024 04:03

Michael Andretti stopt per direct als eigenaar van Andretti Global, dat maakte de organisatie van het Andretti Autosport-team vrijdag bekend. De 61-jarige oprichter en voormalig coureur van de renstal draagt het stokje over aan Daniel, Towriss, de CEO van het bedrijf dat hoofdinvesteerder is in het raceteam van Andretti. De stichter van de race-equipe blijft wel bij de organisatie betrokken als zijnde ambassadeur, maar is niet langer eigenaar.



Het bedrijf achter het raceteam, Andretti Global, heeft een statement naar buiten gebracht naar aanleiding van het verrassende nieuws. “Michael’s doel is om zijn werkzaamheden binnen Andretti Global voort te zetten en minder te focussen op de zakelijke kant. Michael en Dan Torwiss hebben nauw samengewerkt om deze nieuwe structuur tot stand te brengen, die Michael graag vorm ziet krijgen onder leiding van Dan.”

Andretti Autosport is onder meer actief in IndyCar en Formule E. Eerder dit jaar kwam het Amerikaanse team nog prominent in het nieuws vanwege een verwoede poging om toe te kunnen treden tot de Formule 1. Maar de FOM wees de aanvraag van het team af. Na de afwijzing volgde een vurig statement van Andretti waarin hij zei de F1-missie niet op te willen geven. De tijd zal het leren of het team onder nieuw bewind mogelijk wel mag toetreden tot de koningsklasse van de autosport.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS