Formule 1

Michel Vaillant: Wist je dat? Julie Wood bestaat!

Uitgegeven door HJ van Keulen • 12 oktober 2024 18:00

Voordat we Julie Wood in 2025 in het echt ontmoeten, gaan we terug naar het begin. Ze heet Dominique Biarent, is kinderarts voor spoedeisende hulp en leidt een afdeling van ongeveer zestig mensen in het Kinderziekenhuis in Brussel. Zij was het die striptekenaar Jean Graton, bekend van Michel Vaillant, inspireerde om Julie Wood te schrijven. Ze is een vrouw die in het echte leven net zo onverschrokken is als in de stripboeken!

Julie Wood bestaat!


"Toen ik zeventien was, ging ik medicijnen studeren,” vertelt Dominique. "Ik kwam Jean-Claude Graton, een van Jean's zonen, tegen op de campus. Hij vroeg me de werkplaats van zijn vader te bezoeken. We begonnen kennis te maken”. Tot Jean Graton de mooie blondine vroeg om model te staan voor zijn toekomstige heldin. Dominique Biarent stemde graag in.

Een verbazingwekkend verhaal dat je kunt vinden in het volledige seizoen 1.

De rest van het verhaal:
Rond 1975 poseerde Dominique Biarent voor Jean Graton op een Kawasaki 900, nauw vastgehouden door zijn metgezel Philippe Chaltin, een 350, 500 en 750cc motorracer.

De invloed van deze sessie is te zien in verschillende tekeningen in het eerste album van de serie. Dominique leent Julie Wood naast zijn kenmerken ook zijn helm uit, in de kleuren van Amerika!

Julie Wood bestaat!

Een verhaal dat niet stopt!
In seizoen 2 is Julie Wood terug, uitzinniger dan ooit. Ga mee op avontuur door je e-mailadres hier op de herlanceringspagina in te vullen.

Door je e-mailadres te registreren, krijg je een voorproefje van alles: de dag waarop de voorbestellingen beginnen, voorkeurtarieven, informatie achter de schermen over het productieproces en een voorproefje van het nieuwe team..

Tot slot brengen we je op 22 oktober om 19.00 uur het grote nieuws met Jean-Louis Dauger en Philippe Pelaez, de illustrator van Julie Wood. Dit live-event vindt plaats op Live Discord.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS