Formule 1

Mike Krack ziet 33e overwinning van Fernando Alonso wel komen: "Ik wil niet voorspellen wanneer, maar..."

Uitgegeven door Frank Korsel • 7 augustus 2023 19:02

Fernando Alonso kende een indrukwekkende eerste seizoenshelft. De Spanjaard scoorde in de eerste twaalf races van het seizoen maar liefst zes podiumplekken. Hij staat op de derde positie in het kampioenschap en hoopt dat hij deze positie kan vasthouden. Aston Martin-teambaas Mike Krack spreekt enkel lovende woorden over de Spanjaard en denkt dat zijn 33e overwinning in de Formule 1 niet ver weg is.

Mike Krack Fernando Alonso

Al sinds de Spaanse Grand Prix in 2013 staat Fernando Alonso op 32 Grand Prix-overwinningen. Hij wacht dan ook al ruim tien jaar op de 33e. Mike Krack vertelde tegenover Gpfans het volgende over Alonso in zijn team: "Hij heeft mijn verwachtingen overtroffen, en ik had zeer hoge verwachtingen. Het is niet wat hij op de baan doet, want dat had ik wel verwacht, maar het is de manier waarop hij in het team is geïntegreerd. Hij is precies wat we van hem nodig hadden: constructief wanneer je constructief moet zijn, uitdagend wanneer je uitdagend moet zijn en zelfs kritisch wanneer je kritisch moet zijn, en dat brengt ons vooruit. Die balans begrijpen is moeilijker dan mensen misschien geloven."

"Fernando is fantastisch met dat soort dingen. Wanneer hij zijn analyse geeft, dan is het altijd positief, en nooit een slecht woord. Ik wil niet voorspellen wanneer zijn 33e overwinning komt, maar we zijn ongelooflijk toegewijd om er alles aan te doen dat te laten gebeuren."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS