Formule 1

Nyck de Vries over race-rentree: "Ik hoop dat ik snel op de hoogte ben van alles"

Uitgegeven door Frank Korsel • 13 januari 2024 09:01

Nyck de Vries keert dit weekend terug in de Formule E bij het team van Mahindra tijdens de eerste race van het nieuwe seizoen in Mexico-Stad. De Friese-coureur maakt zijn autosport-rentree, nadat hij halverwege vorig jaar de deur werd gewezen bij het Formule 1-team van AlphaTauri. De Vries kijkt uit naar zijn eerste Formule E-race sinds 2022.

Nyck de Vries

“Ik heb er veel zin in om weer te gaan racen”, begint 28-jarige coureur uit Uitwellingerga. “Ik kijk er ook naar uit om samen met Mahindra Racing te racen. We hebben veel tijd besteed aan de voorbereiding, en nu is dit de eerste keer dat we op het circuit racen en meedoen, en daar gaat het allemaal om. Het is dus spannend om die reis goed te beginnen. Mexico is gave race; de fans zijn altijd gepassioneerd en opgetogen. Ik kijk er dan ook naar uit om daar terug te gaan.”

Toen De Vries nog in de Formule E reed, werd er nog gebruik gemaakt van de Gen2-bolide. Inmiddels zijn de Gen3-auto’s al in gebruik en dat vergt aanpassing van Nyck. Hij heeft enkele keren getest, maar moet de bolide in raceomstandigheden nog aanvoelen: “Ik heb een paar tests gedaan vlak voordat ik de Formule E verliet, maar dat is alweer een tijdje geleden en het was nog erg vroeg voor de Gen3-auto, dus er is sindsdien veel veranderd. Het is een beetje anders qua kenmerken, en er zijn veel nieuwe dingen waarmee ik op de hoogte ben.”

“Ik zou zeggen dat ik me nog steeds aan het aanpassen ben aan de Gen3-auto, maar het team is zeer behulpzaam en we maken voortdurend stappen. Ik hoop dat ik snel op de hoogte ben van alles, maar ik zou zeggen dat het nog steeds een leerproces is, vooral als we gaan racen, omdat het aanzienlijk is veranderd en we natuurlijk ons huiswerk maken, maar ik moet ook door om het te leren en te ervaren.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS