Formule 1

Oliver Bearman verwacht zware race in Baku: "Gelimiteerde voorbereidingstijd"

Uitgegeven door Frank Korsel • 7 september 2024 12:18

Oliver Bearman keert tijdens de Grote Prijs van Azerbeidzjaan terug naar de Formule 1. De toekomstig full-time Haas-coureur vervangt in Baku de geschorste Kevin Magnussen. Bearman kon werd direct na de schorsing van Magnussen al genoemd al vervanger, maar vrijdag maakte Haas het pas officieel wereldkundig. De Brit heeft zin in deze uitdaging, maar verwacht geen gemakkelijk weekend in Baku.

Oliver Bearman Haas Baku

Magnussen scoorde tijdens de Italiaanse Grand Prix in Monza zijn twaalfde strafpunt in twaalf maanden. Dit betekent dat hij in Baku vanaf de zijlijn mag toekijken. Reservecoureur Bearman werd opgetrommeld en mag voor de tweede keer dit seizoen zijn opwachting maken in de koningsklasse.

Eerder dit jaar maakte Bearman vrij onverwachts zijn debuut namens het team van Ferrari. In Jeddah verving hij Carlos Sainz. De Spanjaard kon niet deelnemen aan de Saudische GP door een blindedarmontsteking. Op een lastig stratencircuit waar Bearman weinig ervaring had, eindigde hij op de zevende positie. Zou een soortgelijke prestaties komend weekend weer in de koker zitten?

Bearman deelt zijn enthousiasme voor zijn tweede race van het seizoen: "Het is zeker een uitdaging om te gaan racen als reservecoureur, want ik heb een gelimiteerde voorbereidingstijd. Maar ik bevind me in de positie dat ik eerder al een race heb gereden voor Ferrari, dus ik kan gebruik maken van die ervaring. Ik heb dit seizoen vier trainingen gereden voor Haas, dus dat is ook waardevol voor de hele race in Bakoe. Het team is goed in vorm en ik ga mijn best doen om me zo goed mogelijk voor te bereiden. Het doel is om een solide weekend te hebben in Azerbeidzjan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS