Formule 1

Op welke plekken won Max Verstappen de pole position van Charles Leclerc

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 maart 2024 21:01

SAKHIR � Max Verstappen veroverde een verbluffende pole position tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein. De Red Bull-coureur was Charles Leclerc te snel af in de spannende sessie. Het verschil in Q3 was het verschil tussen de twee kopmannen 0,228s. Waar won Verstappen de tijd op de Ferrari-coureur.

Max Verstappen

Uit data valt op te maken dat Verstappen de overmacht heeft op de rechte stukken, maar dat de Ferrari veruit het snelte is in de bochten, zowel low-speed als medium-speed. Bij het aanremmen van de eerste bocht, bedraagt de voorsprong van Verstappen al 1,3 tienden, wat duidt op de hogere topsnelheid van de Red Bull. Het verschil van topsnelheid is weliswaar maar drie kilometer per uur, maar de Red Bull kwam hier sneller aan toe. Dit kwam door een slipstream die hij kreeg van Oscar Piastri.

F1 in Bahrain

In de eerste bocht verliest Leclerc veel tijd. De achterstand van de vijfvoudig Grand Prix-winnaar stijgt naar ruim 3,5 tienden. Deze delta blijf gedurende de ronde redelijk gelijk. Leclerc won enkele honderdsten terug in de bochten, maar uiteindelijk moest hij ruim twee tienden toegeven op de Nederlander.

Formule 1 pole position Max Verstappen

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS